Loading...

BLOG

Fet a mà, fet a casa

Quines mans tenia la meva àvia!

Ho feia tot bé. Jerseis de mitja, tapets de ganxet, doblegar les vores dels texans, i fins i tot estrènyer els camalls quan la moda canviava o copiar aquella bossa de mà que a la botiga era tan i tan cara o que havíem vist en alguna revista. Si de l’habitació de cosir fem cap a la cuina, ni us explico com quedaven els seus plats estrella: el pop a la gallega, el botillo, l’albergínia arrebossada,…

 

Quines mans té el meu pare!

Ho fa tot bé. Arreglar qualsevol aparell que ja no funciona, remodelar un moble per fer-lo modern altre cop, construir qualsevol andròmina útil amb fusta i metall,… Està fet tot un manetes o “un MacGyver” com li diem a casa. De petita em passava hores observant-lo treballar, m’encuriosia veure com se les enginyava per acabar aconseguint el seu objectiu final.

 

Anys enrere, el DIY no era un hobby, era una necessitat. Herència d’una tradició artesana, el “Fet A Casa” aconseguia el que no aconseguia la cartera. Permetia que la gent creés allò que desitjava tenir i que en la majoria dels casos l’economia familiar no els ho permetia comprar. Els que ens han precedit no han conegut els centres comercials per on passegem els caps de setmana, ni les marques que tots tenim al cap i els eslògans de les quals repetim sense adonar-nos-en.

En diuen globalització, oi? Una paraula força lletja, sí. Però no tot ha de ser negatiu en la globalització, ja que ha fet ressorgir el caràcter reivindicatiu de l’artesania: un consum responsable i una reutilització de diferents materials per reconvertir-los en quelcom nou i útil.

 

El DIY et permet experimentar sensacions molt gratificants. T’ajuda en la relaxació, t’aporta satisfacció personal, millora la teva psicomotricitat i la teva agilitat mental, t’enforteix la teva capacitat de concentració,… A més, regalar una cosa feta per tu és el regal més preuat que pots fer a algú. I si ho comparteixes amb els amics, la família, els fills,… Es converteix amb una activitat meravellosa!

 

A través del DIY compartim moments feliços i tranquils amb les persones que estimem i fa que ens sentim més units a elles. Si com jo admires l’habilitat que tenien els teus avantpassats amb les seves mans, t’animo a provar el “Fet A Casa”, a endinsar-te al món de l’artesania i construir allò que desitgis compartint-ho amb qui més estimes.

 

Si mai no has fet cap mena de manualitat, tenim aquell KIT it UP que s’ ajustarà de ben segur a tu. Comença per quelcom senzill i ja no podràs parar!!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*
*