Loading...

BLOG

Com organitzar espais de joc en una casa petita?

Avui us vull donar uns “tips” sobre com podem organitzar espais de joc infantils en una casa petita.

No ens enganyem, la majoria de gent (jo m’incloc) no tenen una casa gran en la qual poder crear una sala o una habitació de jocs pels seus fills i filles, però això no significa que no puguem organitzar i crear un espai de joc lògic, pràctic i bonic a casa nostra.

A continuació, us vull donar 3 consells per saber què podem fer si ens trobem en aquesta situació:

  1. En primer lloc podem repartir diferents zones de joc per les diferents estances de la casa.

Us preguntareu: “Que és això de les zones de joc?”. Em refereixo als diferents racons de joc i aprenentatge que necessita un infant en els seus primers anys de vida. D’exemples n’hi ha molts, però aquí us deixo una llista de les zones de joc més comunes:

  • La zona de joc simbòlic o d’imitació (cuineta, mercat, disfresses, etc.).
  • La zona dels mini mons o les construccions (construir mini ciutats o mini escenaris com granges, caseta de nines, ciutats, boscos, etc.).
  • La zona de creativitat i experimentació (manualitats, art, plastilina, pintura, etc.).
  • La zona de moviment (ballar, saltar, pujar, baizar, etc.).
  • La zona de calma (relaxació, estar amb un mateix, intimitat, etc.).

Si col·loqueu una o dues zones de joc per diverses estances de la casa tindreu espais de joc lògics i pràctics a ulls dels infants. Així serà més senzill per ells entendre quin tipus de joc realitzaran a cada zona i els resultarà més senzill endreçar les joguines per classificació.

  1. Una altra cosa que podem fer és agrupar els materials de joc segons les seves funcions i finalitats.

Classificar les joguines segons les seves funcions i finalitats i distribuir-les en les zones de joc que els hi corresponguin ajudarà als infants a mantenir un ordre lògic del joc en el seu dia a dia. Els resultarà més senzill trobar allò amb el que voldran jugar i saber on anar a buscar-ho si està classificat mitjançant la seva lògica.

Si hi ha massa quantitat de joguines guardeu-les classificades en armaris, de manera que les pugueu intercanviar periòdicament per les joguines que deixareu a la vista. Així evitarem que es cansin o s’avorreixin de les joguines, perquè aniran canviant periòdicament.

  1. Per acabar, us recomano delimitar aquestes zones de joc a l’espai en el que es troben.

Per evitar que tot el menjador es converteixi en una zona de joc i que es produeixi el caos (hehe) podeu delimitar la zona de joc que tingueu en ell amb mobles baixos o catifes. D’aquesta manera comunicarem de forma indirecta a l’infant on pot jugar amb total llibertat.

Aquesta mini guia és només una introducció al món de les zones i els racons de joc. Si t’han agradat aquests tres consells i t’agradaria poder dur a terme una organització d’aquest estil a casa teva, pots visitar la pestanya de la web d’Espais de joc i descobrir tot el que puc fer per tu, estaré encantada d’ajudar-te.

Gràcies per llegir-me i fins aviat! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*